divendres, 18 de maig del 2007

Anem amb vaixell?...

Ara que s'acosta l'estiu és hora de començar a pensar amb les vacances. Un dels destins més habituals des d'aquí és anar a ses illes, i molta gent per la novetat opta per anar-hi amb vaixell.


Jo hi he anat moltes vegades, sempre la ruta BCN - Menorca, però moltes vegades, i crec que hi ha tres coses bàsiques que són bones de saber en aquests tipus de viatges, però que ningú no diu mai:

  • Als vaixells ràpids, tipus Catamarà o Fast Ferry, no es pot sortir a coberta durant el trajecte. Per tant, de "Vacaciones en el mar" res de res. De fet, tenen molt més d'autobús sobre el mar que de vaixell. I en cas de mala mar és molt més probable que suspenguin el trajecte que amb els altres, perquè al ser més petits tenen una facilitat innata per saltar les onades.
  • Per no marejar-se, els líquids han de ser sense gas i amb moderació. Només cal imaginar que passa amb una cervesa quan la remenes una mica. Doncs, si el vaixell es mou pot acabar passant el mateix dins de l'estomac. Amb l'aigua no passa tant, però si se'n veu molta de cop i el vaixell es mou, també s'acaba pringant. I mai més ben dit.
  • En cas de mareig, si no tens Biodramina, els del vaixell en tenen. Normalment només cal anar a demanar-la al bar.
Respecte als vaixells, els fast ferrys són més incomodes, però a canvi tarden menys de la meitat que els convencionals en fer el recorregut. Tot depèn de les prioritats de cadascú. El que si que cal tenir en compte és que el ferry convencional que fa servir Balearia a la ruta BCN - Menorca. És casi una herència de la guerra de Cuba i segons diuen està en un estat lamentable (totes les butaques trencades,...).

Però realment, per ferris de debò, els que uneixen les capitals escandinaves. I especialment el que va entre Helsinki i Stockholm. El Silja Line era tant gran que fins i tot tenia unes galeries comercials amb un hall de 3 o 4 plantes d'alçada.