dimarts, 27 de gener de 2009

Liverpool & Manchester...

Aprofitant una oferta d'aquestes de Ryanair i que la lliura no para de baixar. Aquest cap de setmana hem anat d'escapada a Liverpool i Manchester. El que s'anomena el Nord-est d'Anglaterra.


Mostra un mapa més gran

Liverpool, encara que sigui fins i tot difícil de creure, Liverpool és alguna cosa més que els Beatles i un equip de futbol. De fet, és una ciutat portuària que ha estat molt important al llarg dels segles, i encara en conserva l'encant. De tota manera, els fans dels Beatles hi trobaran tot allò que desitgen: una recreació de The Cavern, al propi Mathew Street, un museu dels Beatles, la típica botiga de souvenirs oficials... i fins i tot un tour que et porta a tots els llocs on cal anar per a ser un bon fan; i que no varem fer.

Que dir de la ciutat? doncs que la visita és interessant i dóna per un dia. De fet, m'ha agradat molt com han sabut recuperar la zona dels molls per la ciutat, especialment l'Albert Dock, on hi ha una sucursal de la Tate de Londres i el propi museu dels Beatles. I també val la pena visitar el centre i la seva zona monumental; Especialment ara que fa poc que ha estat renovat per la capitalitat europea de la cultura del 2008.


Manchester. Crec que no es possible entendre Liverpool sense Manchester, ja que bona part de les mercaderies que arribaven al port de Liverpool, com el cotó, anaven directes a Manchester per ser tractades a les indústries tèxtils que allà hi havia.

De fet, el gran merit de Manchester va ser saber domesticar les màquines de vapor, i no només per a les fàbriques sinó que la línia de tren entre Manchester i Liverpool va ser la primera del mon de passatgers. Per això, la meva recomanació es visitar el museu de la ciència MOSI que sita on hi havia l'estació original. Juntament amb el barri de Castlefield on hi havia les antigues fàbriques tèxtils i els canals que els proveïen de mercaderies i ara s'ha convertit en un bonic barri residencial.

Com a ciutat, el centre és més gran que el de Liverpool i te coses a veure, però tampoc és espectacular. Manchester no va créixer fins fa 200 anys. Per això, varem fer una escapadeta fins a Old Trafford, que el ManU sempre m'ha fet més gràcia que el Liverpool .

Per a Manchester si que tinc una recomanació gastronòmica a fer, The Ox, un pub de Castlefield que ha sabut adaptar la cuina clàssica anglesa als nous temps.


Cap comentari: