diumenge, 31 d’octubre de 2010

Santiago, descoberta...

Ja portem uns dies més a la ciutat, i ja en tenim més coses a explicar. Santiago es una ciutat enorme que es troba en una vall transversal entre la serralada "litoral" i els Andes. Sobre el paper, és enorme, 6.5 milions d'habitants. Però realment, nosaltres només ens mourem per la zona per on discorre el riu Mapocho. En diuen riu, però també se li podria dir torrent, perquè és petit i l'aigua encara baixa amb força.


Mostra un mapa més gran

A diferencia de Barcelona, as Xilens els hi agrada viure amb alçada, perquè els barris residencials estan plens de gratacels. Cosa que fa bastant respecte, perquè cal recordar que Santiago està una zona sismícament activa i que no fa tants anys va ser hepicentre d'un terratrèmol de 8 graus. De fet, aquests dies que hem estat buscant pis (o Departamento, com li diuen aquí) ens en van ensenyar un en una planta 22 i varem pensar, que millor abstenir-se.


A nivell de turístic, al centre de la ciutat hi ha El Palacio de la Moneda, conegut perquè és on es va refugiar l'Allende durant el cop d'estat,  i la zona de la Plaza de las Armas on hi ha la catedral i el centre administratiu del país. Però no cal esperar trobar-hi molts edificis de l'època colonial, perquè els succesius terratremols han anat fent neteja.

Santiago és una ciutat prou gran com per tenir diversos centres, de manera, que a part del centre històric, a la Comuna de la Providencia hi ha el barri de Bellavista, molt animat i on hem anat a sopar fins ara. I més al nord la zona del Golf a la comuna de Las Condes. Fins ara només ens hem mogut per la zona de Bellavista. Aquí hi ha la casa de Pablo Nebruda (que visitarem entre avui i demà). Però, ja hem tingut temps de trobar  un parell de restaurants a destacar:  Como Agua para Chocolate, va ser brutal quan varem demanar de postre una "Torta de tres leches" i ens van portar un pastis sencer!!. Dins del centre "Patio de Bellavista", hi ha el restaurant La casa en el Aire, on fan petits plats de la cuina de la regió i molta música en directe.