dimarts, 20 de febrer del 2007

Actualització critica requerida...

Com cada dos dies, avui quan he obert un pdf l'acrobat m'ha tornat a dir que havia sortit una actualització i que s'havia d'actualizar; ahir, el Java hem va dir el mateix missatge; I perquè en aquest ordinador no hi ha antivirus, perquè sinó també podríem comptar amb el seu missatge d'actualizació. Casi com si fos el seu bon dia.

Segur que aquestes coses és poden configurar, i dir que no vols que se t'actualitzin cada dia, però crec que ningú ho acaba fent. El problema de debò, apareix quan tens un usuari, normal i corrent, i se li obren totes aquestes pantalles d'actualizació diferents i variades cada cop que encén l'ordinador, pot arribar un punt on no sap què està fent. I encara menys si no parla anglès...

I no és per estar en contra de que els software s'actualitzi. Però més que aquest regne de taifes que hi ha ara mateix, el més adequat seria fer un gestor d'actualitzacions comú, semblant al Windows Update, però genèric per les principals aplicacions i que accedís a un únic repositori de descarregués (semblant al que fa l'ibiblio amb el maven per J2EE). Ja que això estandaritzaria tot el procés i evitaria que s'hagin d'aprendré a fer anar una a una.