divendres, 16 de febrer del 2007

L'any que la coca de llardons va arribar a 25€ al kilo...

Aquesta frase és una adaptació d'una frase de Frederik Forsyth a la seva novel·la "Icon". Però, tot i així, qui hauria dit fa només 5 anys que farien pagar 25€ * 166,386 = 4159,65 pts per un kilo de coca de llardons!!
O ahir ens van "timar" o realment hi ha algú que fa l'agost cada cop que hi ha una festa d'aquestes. Perquè per Sant Joan venen les coques que més de semblar farcides de crema sembla que ho siguin d'or i diamants. I amb els panellets més val no parlar.

El fet és curiós, perquè amb una barra de pa és molt senzill anar al forn del costat per estalviar-te 5 cèntims (en igual nivell de qualitat/preu). Però en canvi, en el dia especial podem tirar la casa de la finestra per un producte similar. Només perquè ens han dit per la TV que és tradició i que per això s'ha de comprar. I la coca segueix sent la mateixa que cada dia veiem al mostrador del forn i a qui no fem cap tipus de cas, però ara ja ha esdevingut un producte de compra per impuls i que ens reportara uns beneficis infinits quan ens la mengem....

I més val no parlar dels paquets de carbó que porten els reis... perquè aquests ja no conec ningú que els obri.