diumenge, 15 d’abril del 2007

MNAC...

Feia temps que volia anar al MNAC (Museu nacional d'art de Catalunya), però no ha estat fins aquest cap de setmana que he pogut fer-ho.

Si el comparem amb altres grans museus, el MNAC és diferent, perquè aquí no hi ha grans obres. Com el British que té el la Pedra Rosetta, el Louvre amb la Gioconda o el Codi de Hammurabi, o el MOMA amb més Picassos i Van Goghs que els què hi ha a tot Europa. Sinó, què és un conjunt, una evolució des del segle IX amb el Romànic Català fins a principis del segle XX. De manera, que pots anar veien com l'art va evolucionant durant els mil anys, de sala en sala.

Jo no soc expert en Art, però evidentment el més espectacular del museu són les escenificacions de les esglésies de la zona de la vall de Boi, per la pròpia construcció de les sales què reprodueix l'interior de les esglésies.... tot i que hi ha massa blanc a les zones per les que no hi ha restes. I en canvi, la zona d'art modern una mica ni fu ni fa, excepte alguns Casas i alguns detalls d'en Gaudí. Tot i que no vaig saber veure-hi cap rajola de les aceres del Passeig de Gracia, que sí vaig trobar al MOMA. Estrany, no?

Per part meva, la visita val la pena.

Curiositats:
- Hem va fer gracia trobar-hi un retaule de l'església de Palau (Santa Maria de Palautordera).
- Els sofàs que hi ha a la 2à planta, prop de l'Art Modern, són la bomba. S'hi poden fer unes migdiades impressionants :-)