dilluns, 10 de març del 2008

Can Figueres

A Gualba hi ha una masia que data del 1492, Can Figueres. La masia es majestuosa i ha conservat el seu encant durant molts i molts anys. De fet, ha estat hoste de diversos anuncis i pel·licules. Fa uns anys Can Figueres va ser adquirida per l'ajuntament i per tant en certa manera va "tornar al poble".

Ara el nou ajuntament ha decidit refer el cobert que hi havia just a la façana i construir-lo segons els seus propis criteris. I la veritat és que aquest n'és el resultat:

abans...



ara...



Molt llampant, no?
La veritat és que no se si realment feia falta refer el cobert o no; no soc especialista en el tema i no m'hi posaré. Però el que si està clar és que quan tens un edifici històric, abans de tocar-lo has de fer que s'ho miri algú especialitzat i no ho has d'encarregar als primers paletes que et passen pel davant. Però això hi ha un Col·legi d'Aparelladors i a la Facultat de Belles Arts tenen l'especialitat de restauració. Perquè ara aquesta xapusa ens l'haurem de menjar entre tots!!!

Canviant de tema, Gualba deu ser dels pocs pobles de Catalunya que encara no ha activat el domini .cat a la seva web...


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja ho veuen! Ja ho veuen!... que diu en Monegal.

Anònim ha dit...

Crec que la informacio que has penjat és tendenciosa i esbiaixada... en una de les fotos esta ben ennuvolat i practicament no es veu, mentre que a l'altra, la casa assolellada i en primer pla perque la puguem admirar i contemplar lo be que ha quedat... oh wait! em quedo amb la primera.

capdesuro ha dit...

Os3, si en un blog personal no podem mostrar la informació de forma clarament subjectiva i esbiaixada, on anirem a parar :-P

Si vaig practicant potser d'aquí uns anys m'oferiran feina a algun diari berceloní...