diumenge, 7 de setembre de 2008

Interesant novetat al gmail...

Fa poc Google a introduït una novetat interessant al gmail. Ara es possible configurar que les comunicacions entre client i servidor vagin encriptades mitjançant el protocol segur https.

Per a activar aquesta opció cal anar a l'opció Configuració i allà, a la pestanya General, indicar que vols utilitzar sempre el protocol https.


Que vol dir això? Fins ara les dades que s'enviaven entre el teu compte gmail, al teu navegador, i el servidor de la google anaven en text pla. Es a dir que si algú es posava a escoltar la xarxa i interceptava el teu missatge podia llegir-hi perfectament el que hi deixa. En canvi, s'hi s'activa el protocol https, aquestes comunicacions passen a estar encriptades. De manera que si la mateixa persona captura el mateix missatge, ara en lloc del teu text s'hi trovarà una serie de lletres i números sense sentit. Perquè estarà codificat. Això no vol dir que el missatge sigui 100% segur, sinó que si algú el vol llegir, hi haurà de dedicar molt més esforç.

L'única pega es que pot ser que tot et vagi el gmail més lent... però amb els ordinadors que hi ha avui en dia no crec que això s'arribi a notar...