dilluns, 20 d’octubre del 2008

Cinema & paranoies...

Aquest cap de setmana he anat a veure "La conspiración del panico" al cinema. Típica pel·licula d'acció on es paranoien amb un estat que on esta tot controlat, tot, tot i tot: converses de mòbil, les càmeres de videovigilancia que hi ha repartides per les ciutats i el que encara es pitjor, es capaç d'interpretar-ne les dades a temps real. Com a peli d'acció està força bé, tot i que aquesta historia ja l'hem vista moltes vegades i què les virtuds de la màquina són massa exagerdades. En tot cas, varem passar una bona estona.

Tot i així, ja fa dies que volia parlar d'una nova funcionalitat que han afegir al Picassaweb, la gent de google, i que hem va fer pensar malament. Han introduït un sistema de reconeixent de les cares que apareixen a les teves fotos i a partir d'aquí, quan puges noves fotos al teu espai, ell reconeix automàticament quines persones hi apareixen i les classifica. Això sí, per ara l'has d'anar ajudant perquè no està gaire perfeccionat.
Fins ara tot molt bonic. Però que passará quan el programet vagi una mica millor i siguin capaços de trobar-te a les fotos d'altres usuaris del picassa? potser et troben fent una burilla darrere un japones que estava fent fotos pel Passeig de Gracia... quina por!!