dimarts, 11 d’agost del 2009

Selva negra, destí de plaja i sol...

Quan fas un viatge, sempre t'emportes alguna cosa dels llocs a on has estat. Aquest estiu, una cosa que m'ha sorprès molt de la Selva Negra, és la quantitat de plaques solars que hi ha a les cases. Més si tenim en compte les poques hores de radiació solar que deuen rebre aquelles zones tan humides. Si mireu aquesta fotografia ho entendreu:
Aquesta cort de vaques està plena de plaques solars per fer electricitat (fotovoltaiques). I no és una excepció, sinó que només creuar la frontera és freqüent veure taulades ostentoses com aquesta i fins i tot més; tant als pobles com a les cases aïllades.

No se quin és el motiu d'aquest situació:
- Potser un govern que n'incentiva la instal·lació de forma efectiva; només cal veure aquesta pàgina web del govern alemany.
- Potser el motiu és un major grau de consciencia ecològica de la gent, o de ganes d'estalviar diners en calefacció (motius bastant equivalents) .
- Potser per aquelles terres no hi ha tant perill de que els lladres els hi robin les plaques en una nit de fosca...

En tot cas és interessant veure com en altres llocs, amb climes menys adequats per aquestes coses, la gent s'espavila més per rebre la poca llum que rep.