dimecres, 11 d’abril del 2007

Consells per a buscar feina...

Llegeixo, via Microsiervos, aquest article amb 10 preguntes que cal respondre abans d'acceptar una feina. És el típic article que diu coses que són de sentit comú, però que val la pena que et recordin de tant en tant.

Els tres primers passos corresponen a coses que has de buscar abans d'anar a l'entrevista, bàsicament estudiar una mica l'empresa abans d'anar-hi, i la resta coses que cal averiguar durant l'entrevista: la tipologia de l'empresa, que s'hi fa i que esperen que hi facis.

Tot i així, i especialment per a les feines relacionades amb IT crec que s'hi ha d'afegir un altre pas, anar a trabajobasura.com i veure què és diu de l'empresa per allà. No crec que el que s'hagi de fer sigui deprimir-se amb tot el que s'hi diu, perquè sinó no aniries a treballar a enlloc. Moltes vegades qui escriu a aquesta pàgina és perquè està emprenyat. Crec què el que realment val la pena és ponderar el número d'entrades que hi hagi per l' empresa en concret amb el número de treballadors que diu tenir l'empresa. I comparar el valor obtingut amb el d'altres empreses. Perquè si una empresa amb 1000 empleats té 300 entrades, malo... i en canvi si una amb 5000 empleats també en té 300, aleshores no tan malo. Perquè en proporció hauran fet enfadar a menys gent.

Sí què és cert, que l'ultima vegada que vaig buscar feina, a vegades llegies una cosa d'una empresa a trabajobasura, després anaves a l'entrevista i tot anava com havies llegit que aniria....

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Y que em de fer les que no volem traballar en IT? Per cert... que es IT?

Gracias.

capdesuro ha dit...

IT és l'acrònim de Tecnologies de la Informació en anglès. Es a dir, Informàtica i similars.

Pos, si no vols treballar en IT trabajo basura no et serveix de gaire. Però l'enllaç que comento sí.