dijous, 15 de març del 2007

Volar per 1 cèntim...

Aquest cap de setmana volaré per 1 cèntim. O almenys això és el que deia quan vaig fer la compra a la web de Ryanair. 1 cèntim d'euro per anar de Girona fins a Bristol un divendres a les 6 de la tarda. Tota una ganga!!

Però aquesta és la imatge que volen que hem quedi. Perquè quan acceptes l'oferta és quan comencen les sorpreses. Ja que aquesta oferta no inclou les previsibles taxes, uns 20€ a Anglaterra, ni el preu de portar la maleta, ni les taxes afegides de pagar amb segons quins tipus de targetes.

I de fet, no m'estic queixant pas del preu del bitllet. Perquè 65€ per una escapada de cap de setmana a Anglaterra és una ganga impressionat. I ho se. Sinó que hem sorprenen les agressives tàctiques comercials d'aquestes empreses, que t'iluminen amb un preu inicial molt baix. I després, quan el client ja ha decidit tirar endavant la transacció el farceixen amb tot tipus de regalets sorpresa que surten per tot arreu.
De fet, quan varem fer la compra amb Ryanair varem haver de desseleccionar tots aquests complements:
  • 6€ per cada maleta que s'embarqui.
  • 14€ per l'assegurança de viatge.
  • 5€ per bitllet per pagar amb una VISA classic. Millor pagar amb "electron".
  • 3 € per prioritat d'embarcament.
És a dir, que si contes embarcar una maleta i fas un complet, sense adonar't-en el cèntim es convertirà amb casi 45€ (25€+ 20€ de les taxes). Però, tot i així tu t'hauras quedat amb el cèntim que t'ha costat el bitllet.

En tot cas, ara jo també podré dir que he volat per 1 cèntim d'euro...

1 comentari:

Anònim ha dit...

>> ...si contes embarcar una maleta i fas un complet, sense adonar't-en el cèntim es convertirà amb casi 45€

Doncs no et queixis... encara el trobo barato, vist els preus que hi ha:
http://breu.bulma.net/?l7389

Si fins i tot a la rotonda de Gualba de Baix deu sortir mes car!

jeje
Salut!